tala fou

tala fou

O le Candela P-12 Shuttle, ua fa'atulaga e fa'alauiloa i Stockholm, Suetena, i le 2023, o le a tu'ufa'atasia ai mea fa'amama mama ma le gaosiga fa'aautomatika e tu'ufa'atasia ai le saoasaoa, fa'amafanafanaina o pasese ma le malosi.

O le Candela P-12Shuttleo se va'a eletise eletise ua fa'atulaga e taia vai o Stockholm, Suetena, i le tausaga a sau.Fai mai le kamupani tekonolosi o le gataifale Candela (Stockholm) o le vaa o le a avea ma vaa eletise e sili ona saoasaoa, sili ona umi ma sili atu le malosi i le lalolagi.O le Candela P-12Shuttleo lo'o fa'amoemoe e fa'aitiitia ai le fa'aoso ma fa'aitiitia taimi femalagaa'i, ma o le a fe'avea'i i le 30 pasese i le taimi i le va o le taulaga o Ekerö ma le taulaga.Faatasi ai ma le saoasaoa e oo atu i le 30 knots ma le lautele e oo atu i le 50 nautical miles i le totogi, o le felauaiga e faamoemoe e malaga vave atu - ma sili atu le malosi o le malosi - nai lo le paʻu tiso ma laina lalolalo o loʻo tautua nei i le taulaga.

Fai mai Candela, o le ki i le saoasaoa o le va'a ma le mamao umi o le va'a e tolu apaapa kaponi/epoxy composite e fa'asolo mai lalo o le tino.O nei hydrofoils malosi e mafai ai e le vaʻa ona sii aʻe i luga aʻe o le vai, faʻaitiitia ai le toso.

O le P-12 Shuttle o lo'o fa'aalia ai apa'au kaponi/epoxy apa'au, tino, fa'avae, fausaga i totonu, fa'alava pepa ma foeuli na fausia e ala i fa'ainu resini.O le faiga pepa e fa'agaoioia ai iila ma fa'amauina i totonu o lo'o faia mai le pepa u'amea.Na taʻua e Mikael Mahlberg, le pule o fesoʻotaʻiga ma PR i Candela, o le filifiliga e faʻaaoga alava carbon mo le tele o vaega autu o le vaʻa o le mama - o le taunuuga atoa e tusa ma le 30% mama vaʻa pe a faʻatusatusa i se faʻataʻitaʻiga fiber glass.“[O lenei faʻaititia o le mamafa] o lona uiga e mafai ona tatou felelei umi ma faʻatasi ai ma avega mamafa, o le tala lea a Mahlberg.

O mataupu faavae mo le mamanuina ma le gaosiga o le P-12 e tutusa ma i latou a Candela's composite-malosi, uma-eletisi foiling vaa saoasaoa, o le C-7, e aofia ai manoa, aerospace-faamanatu ma ivi ivi i totonu o le tino.I luga o le P-12, o lenei mamanu o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o se pusa o le catamaran, lea na faʻaaogaina "ina ia faia ai se apaʻau umi mo le faʻaleleia atili, ma sili atu le lelei i le maualalo o le saoasaoa," o le tala lea a Mahlberg.

A'o tula'i mai le fafagu o le Candela P-12 Shuttle i le hydrofoiling, ua tu'uina atu i ai se fa'ataga mai le fa'atapula'a o le saoasaoa e 12-noi, e mafai ai ona lele i totonu o le taulaga e aunoa ma le fa'aleagaina o galu i isi va'a po'o ma'ale'ale matafaga.O le mea moni, e matua la'ititi lava le fufulu pe'ape'a nai lo le fafagu mai va'a pasese masani o lo'o feoa'i i le saoasaoa tele, fai mai Candela.

O le vaʻa foi o loʻo faʻapea e maua ai se tietiega sili ona mautu, lamolemole, fesoasoani i mea uma e lua ma se masini komepiuta e faʻatonutonuina le hydrofoils 100 taimi i le sekone.“E leai lava se isi va'a o lo'o i ai lea ituaiga fa'amautu fa'aeletoroni malosi.O le lele i luga o le P-12 Shuttle i vasa sousou o le a sili atu le lagona e pei o le i ai i luga o se nofoaafi faʻaonaponei nai lo luga o se vaʻa: E filemu, lamolemole ma mautu,” o le tala lea a Erik Eklund, sui peresitene, vaʻa faapisinisi i Candela.

O le Itulagi o Stockholm o le a faʻaaogaina le vaʻa muamua o le P-12 Shuttle mo le iva masina o faʻataʻitaʻiga i le 2023. Afai e ausia le maualuga o faʻamoemoega o loʻo tuʻuina atu i ai, o le faʻamoemoe o le a toe suia le vaʻa a le taulaga e sili atu i le 70 tiso. e le P-12 Shuttles - ae fa'apea fo'i le felauaiga i le lau'ele'ele mai auala tetele e mafai ona sui i alavai.I le taimi o feoaiga i itula, e fai mai e sili atu le saoasaoa o le vaa nai lo pasi ma taavale i le tele o auala.Fa'afetai i le lelei o le hydrofoil, e mafai fo'i ona tauva i tau o maila;ma e le pei o laina eletise fou poʻo auala tetele, e mafai ona faʻapipiʻi i luga o auala fou e aunoa ma le tele o atinaʻe tetele - pau lava le mea e manaʻomia o se uafu ma le eletise.

O le vaaiga mamao a Candela o le suia lea o vaa lapopoa o aso nei, e tele lava le tiso, o va'a fe'avea'i o P-12 Shuttles e sili atu le vave ma laiti, e mafai ai ona sili atu le alu ese ma le tele o pasese e ave i se tau maualalo mo le tagata fa'afoe.I luga o le auala Stockholm-Ekerö, o le talosaga a Candela o le sui lea o le paipa o loʻo i ai nei o vaʻa tiso 200-tagata ma le itiiti ifo ma le lima P-12 Shuttles, lea o le a faʻaluaina le maualuga o le pasese ma faʻaititia le tau o galuega.Nai lo le lua alu ese i le aso, e iai le P-12 Shuttle e alu ese i le 11 minute uma."O lenei mea e mafai ai e tagata faimalaga ona le amanaʻia faʻasologa o taimi ma na o le alu i le uafu ma faʻatali mo le isi vaʻa," o le tala lea a Eklund.

Ua fuafua Candela e amata ona gaosia le P-12 Shuttle muamua i le faaiuga o le 2022 i lona falegaosimea fou i Rotebro, i fafo atu o Stockholm, e sau i luga o le initaneti ia Aokuso 2022. A maeʻa suʻega muamua, e tatau ona alu le vaʻa ma ona uluai pasese i totonu. Stockholm i le 2023.

I le maeʻa ai o le faʻataunuʻuina muamua ma le faʻalauiloaina, o Candela e faʻamoemoe e faʻateleina le gaosiga i le fale gaosi Rotebro i le fiaselau o P-12 Shuttles i le tausaga, faʻapipiʻi masini e pei o robots fale gaosi oloa ma tipi otometi ma tipi.

 

Sau mai le lalolagi tu'ufa'atasi


Taimi meli: Aukuso-17-2022