tala fou

tala fou

Ua fa'atupuina e le Fa'alapotopotoga o le malosi o le la a Farani, INES, masini fou PV fa'atasi ai ma alava fa'anatura e maua mai i Europa, e pei o le lino ma le basalt.O loʻo faʻamoemoe le au saienitisi e faʻaitiitia le tulaga o le siosiomaga ma le mamafa o paneta sola, aʻo faʻaleleia le toe faʻaaogaina.

O se laulau tioata toe fa'aaogaina i luma ma se ie lino i tua

Ata: GD

 

Mai le pv magazine Farani

Tagata su'esu'e i Falani's National Solar Energy Institute (INES) - o se vaega o le French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA) - o lo'o fa'atupuina fa'aola fa'apitoa e fa'aalia ai mea fou e fa'atatau i meaola i luma ma tua.

"A o le carbon footprint ma le suʻesuʻeina o le taamilosaga o le olaga ua avea nei ma taʻiala taua i le filifiliga o panels photovoltaic, o le suʻeina o meafaitino o le a avea ma elemene taua i Europa i nai tausaga o lumanaʻi," o le tala lea a Anis Fouini, le faatonu o le CEA-INES. , i se faatalanoaga ma le pv magazine Farani.

Aude Derrier, le faamaopoopoina o le poloketi suʻesuʻe, fai mai ana uo ua vaʻavaʻai i mea eseese ua uma ona i ai, e suʻe se tasi e mafai ona faʻatagaina ai le gaosiga o modules e gaosia ai panels e faʻaleleia ai le faʻatinoga, tumau, ma le tau, aʻo faʻaititia le aʻafiaga o le siosiomaga.O le fa'ata'ita'iga muamua e aofia ai le heterojunction (HTJ) sola sela fa'apipi'iina i totonu o se mea fa'apipi'i uma.

"O le itu pito i luma o loʻo faia i le fiberglass-filled polymer, lea e maua ai le manino," o le tala lea a Derrier."O le pito i tua o loʻo faia i mea faʻapipiʻi e faʻavae i luga o thermoplastics lea e lalagaina ai alava e lua, flax ma basalt, ua tuʻufaʻatasia, lea o le a maua ai le malosi faʻainisinia, ae sili atu le tetee atu i le susu."

O le lino e maua mai i le itu i matu o Farani, lea o loʻo iai uma le faʻalapotopotoga faʻapisinisi.O le basalt e maua mai i isi nofoaga i Europa ma o loʻo lalagaina e se paaga faʻapisinisi a le INES.O lenei mea na faʻaititia ai le carbon footprint i le 75 kalama o le CO2 i le watt, faʻatusatusa i se module faʻasino o le mana tutusa.O le mamafa sa sili atu ona lelei ma e itiiti ifo i le 5 kilokalama i le sikuea mita.

"O lenei module o loʻo faʻatatau i luga o le taualuga PV ma fale tuʻufaʻatasia," o le tala lea a Derrier.“O le lelei o le lanu uliuli masani, e aunoa ma le manaʻomia o se laupepa pito i tua.I tulaga o le toe faʻaaogaina, faʻafetai i thermoplastics, lea e mafai ona toe faʻafefeteina, o le tuʻueseeseina o laulau e faigofie tele faʻapitoa.

E mafai ona faia le module e aunoa ma le fetuutuunai o faiga o iai nei.Fai mai Derrier o le manatu o le tuʻuina atu lea o tekinolosi i tagata gaosi oloa, e aunoa ma se tupe faʻaopoopo.

"Pau le mea taua o le i ai o pusaaisa e teu ai mea ae le o le amataina o le resin cross-linking process, ae o le tele o tagata gaosi oloa i aso nei e faʻaaogaina prepreg ma ua uma ona saunia mo lenei mea," o lana tala lea.

 
Sa su'esu'e fo'i e saienitisi INES fa'afitauli o le sapalai tioata o le la o lo'o feagai ma tagata ta'alo photovoltaic uma ma galulue i le toe fa'aaogaina o tioata fa'afefe.

"Sa matou galulue i le olaga lona lua o tioata ma fausia se module e faia i le toe faʻaaogaina tioata 2.8 mm lea e sau mai se module tuai," o le tala lea a Derrier.“Ua matou faʻaaogaina foʻi se mea faʻapipiʻi vevela e le manaʻomia ai fesoʻotaʻiga, lea e faigofie ai ona toe faʻaaogaina, ma se mea faʻapipiʻi vevela ma fila lino mo le tetee."

O le pito i tua e leai se basalt o le module ei ai se lanu lino masani, lea e mafai ona manaia faʻalelei mo tusiata i tulaga o faʻatasi faʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga.E le gata i lea, o le meafaigaluega faʻatatau a le INES na faʻaalia ai le faʻaititia o le 10% i le carbon footprint.

"Ua tatau nei ona fesiligia le filifili sapalai photovoltaic," o le tala lea a Jouini."Faatasi ai ma le fesoasoani a le itulagi o Rhône-Alpes i totonu o le faʻavae o le Fuafuaga Atinaʻe Faʻavaomalo, o lea na matou suʻe ai tagata taʻalo i fafo atu o le la e suʻe fou vevela ma filo fou.Na matou mafaufau foi e uiga i le faiga lamination o loʻo i ai nei, lea e matua malosi tele. ”

I le va o le faʻamalosi, o le faʻamalosi ma le faʻamafanafanaina, o le lamination e masani lava ona i ai i le va o le 30 ma le 35 minute, faʻatasi ai ma le vevela galue e tusa ma le 150 C i le 160 C.

"Ae mo modules o loʻo faʻateleina le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le siʻosiʻomaga, e manaʻomia le suia o thermoplastics i le 200 C i le 250 C, ma le iloa o le tekonolosi HTJ e maaleale i le vevela ma e le tatau ona sili atu i le 200 C," o le tala lea a Derrier.

O loʻo galulue faʻatasi le inisitituti suʻesuʻe ma Farani-faʻavae faʻapitoa thermocompression faʻapitoa Roctool, e faʻaitiitia taimi taʻamilosaga ma faia foliga e tusa ai ma manaʻoga o tagata faʻatau.Faʻatasi, ua latou fausia se module ma foliga pito i tua e faia i le polypropylene-type thermoplastic composite, lea na tuʻufaʻatasia ai alava kaponi toe faʻaaogaina.O le itu pito i luma e faia i thermoplastics ma fiberglass.

"O le faagasologa o le thermocompression induction a Roctool e mafai ai ona faʻavevela vave le lua pito i luma ma tua, e aunoa ma le oʻo atu i le 200 C i le totonugalemu o sela HTJ," o le tala lea a Derrier.

Fai mai le kamupani o le tupe teufaafaigaluega e maualalo ma o le faagasologa e mafai ona ausia se taamilosaga taimi na o ni nai minute, aʻo faʻaaogaina le malosi.O le tekonolosi e faʻatatau i tagata gaosi mea faʻapipiʻi, e tuʻuina atu ia i latou le avanoa e gaosia ai vaega o foliga ma lapopoa eseese, aʻo tuʻufaʻatasia mea mama ma sili atu ona umi.

 

 


Taimi meli: Iuni-24-2022